nl   en   fr   de  

A LONG WALKING door Timo van Luijk

Zeven jaar na Frieda Sorber’s socio-artistieke haarlokkenproject waarbij de deelnemers van de Virga Jesse ommegang een haarlok afstonden en zo het DNA vormden van de 20 en 21ste eeuwse bevolking van de stad Hasselt, zal kunstenaar Timo van Luijk een tweede artistieke interventie uitwerken.

Samen met de rotten, Hasseltse stadswijken, zal de kunstenaar schoenen verzamelen die gedragen werden in voorbije ommegangen.

Daarom verzoeken we dit jaar de deelnemers van de ommegang om een gedragen schoen (ipv. een haarlok) af te staan voor A LONG WALKING.

De gedragen schoenen symboliseren de continue zoektocht naar zingeving en spiritualiteit, in beeld en klank geëvoceerd door de kunstenaar. A LONG WALKING wordt de repetitieve evocatie van het stappen van de ommegangers, wat visueel wordt getoond via de schoenen en auditief in de cadans van de muzikale creatie door Timo van Luijk.

Na de expo CELIBATAIRE DIVAS zal het kunstwerk A LONG WALKING plechtig ingepakt en overhandigd worden aan het Stadsmus als een kunstzinnige getuigenis van de 46e Zevenjaarlijkse Virga Jesseommegang.